Nieuwsberichten
 
Overzicht:
Januari 2010: De nieuwsberichten worden via onze weblog voortgezet

Met ingang van januari 2010 zullen de nieuwsberichten van theatergroep Assendelft via onze weblog worden voortgezet. Op onze weblog staan ondermeer ervaringen en verhalen van onze leden, maar ook verslagen van repetities of aankondigingen voor activiteiten en of uitvoeringen.

http://theatergroepassendelft.punt.nl/

maart/april 2009: “De Overledene” te zien bij WTG en Steeds Voorwaarts

Annette Brinkman & Bianca Lok in het stuk de Overledene“De Overledene” is een absurde maar ook komische éénakter, die met veel succes tijdens het Zaans éénakterfestival door theatergroep Assendelft in de kleine zaal van het Zaantheater is opgevoerd.

De speelsters zijn Annette Brinkman en Bianca Lok. De regie is in handen van Pim Houthuijse. Mocht u deze voorstelling niet gezien hebben dan kunt u op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart deze éénakter komen zien in La Brèche te Wormerveer als onderdeel van de éénaktervoorjaarsvoorstelling van toneelvereniging WTG.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Reserveren is mogelijk via tel: 075-6286701. Entreeprijs is € 9,00. Tevens worden er op de avond nog twee andere eenakters opgevoerd. Namelijk “Tinus en Frieda” een tragikomedie over twee bejaarden mensen en” Vakantie”, een voorstelling met drie dames, die al eerder in het Zaanse Molenmuseum telkens voor een uitverkochte zaal zorgde. Kortom er staat u een heerlijke avond toneel te wachten, die u niet mag missen als toneelliefhebber.

Kunt u echter niet op voorgaande dagen, dan is deze voorstelling ook nog te zien op vrijdag 3 en zaterdag 4 april, tijdens de voorjaarsvoorstelling van toneelgroep Steeds Voorwaarts te Krommeniedijk. Er wordt gespeeld in gebouw De Horn. Aanvang 20.00 uur. Inlichtingen en reservering via 075-6411872. Op deze avonden wordt ook opgevoerd “Vannacht zijn we jarig” onder regie van Johan Peetam (ook van Theatergroep Assendelft), en de al eerder genoemde “Tinus en Frieda” van WTG.

25 januari 2009: Arlecchino voor Ellen Boot!

De ArlecchinoOp het 18e Zaans Eenakterfestival werdt ook dit jaar weeer de Arlecchino uitgereikt. Deze wisselprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, groep of instelling die zich op welke wijze dan ook verdienstelijk heeft gemaakt voor het amateurtheater in de Zaanstreek. Dit jaar viel Theatergroep Assendelft weer in de prijzen! We feliciteren Ellen Boot dan ook van harte met deze welverdiende erkenning.

De Jury had ondermeer de volgende beoordeling voor Ellen: "Ellen Boot is onmiskenbaar een van de drijvende krachten achter Theatergroep Assendelft. Hier wordt een hechte vereniging bijeen gehouden door de wens toneel te spelen op een zo goed mogelijk niveau. Daarbij worden vernieuwingen niet geschuwd, maar de kwaliteit staat vooraan. Het vraagt veel inspanning om de neuzen gedurende een lange tijd de zelfde kant op te houden, niet te vervallen in gemakkelijke successen maar telkens weer een nieuwe uitdaging aan te gaan die de zintuigen scherp houdt. De kern van Uitreiking van de Arlecchinodit alles is plezier. Plezier in toneelspelen. Voor iedere acteur is dit van levensbelang; het acteren mag nooit een routinehandeling worden, kan dat ook niet zijn om te overtuigen. Maar voor alles moet een acteur of actrice ervan houden om verhalen te vertellen, zich te vermommen en het publiek aan de hand mee te nemen naar waar hij of zij wil. Bij amateurtoneel lijkt dit speelplezier nog belangrijker te zijn. Ellen Boot slaagt er keer op keer in dit op een onverwoestbare manier duidelijk te maken. Ellen zet zich zelfs zoveel in dat het af te toe te ver gaat! Zo erg, dat in de tijd dat er borstkanker werd geconstateerd bij haar, Ellen de operatie uit stelde omdat de dag van de operatie oorspronkelijk viel op de dag van een uitvoering. Het bestuur van NHCA/Zaanstreek meent dat de Arlecchino Ellen Boot als geen ander toekomt."

25 januari 2009: Zaans Eenakterfestival in het Zaantheater

Het Zaans Centrum voor Amateurtoneel “ZCA” organiseerde dit jaar al weer het 18e Zaans Eenakterfestival, een Festival Van Het Korte Toneelstuk. Op zondag 25 januari 2009 in de Forbo-Krommeniezaal, Zaantheater werden twaalf eenakters gepresenteerd van verenigingen binnen en buiten de Zaanstreek. Het thema dit jaar was: “Tot de dood ons scheidt”.

Klik hier voor het krantenartikelTheatergroep Assendelft deed met twee stukken mee. We opende met een preview van het stuk "Na de regen" in de regie van Rick Nanne en we sloten af met het stuk "De Overledene" van René de Obaldia in de regie van Pim Houthuijse. Deze laatste werd gespeeld door Bianca Lok en Annette Brinkman.

De pers was lovend over onze prestaties. We werden gepresen met de krantenkop: "Theatergroep Assendelft domineert gevarieerd Zaans Eenakterfestival. Begin, prijs en sterk slotstuk". Om het krantenartikel te lezen, klik op de afbeelding hiernaast.

23 December 2008: Scrooge & Marley in Zaantheater

Jeanot Zandvliet & Kees Konijn als Scrooge & MarleyTheatergroep Tegenlicht bracht vlak voor kerst de klassieke “A Chrismas Carol” van Charles Dickens ter tonele. In een vlotte toneelbewerking van Bruun Kuijt verrijkt met liedjes van Joop Stokkermans werd meegewerkt door een groep van een veertigtal medewerkers, leden van diverse toneelverenigingen en koren uit de Zaanstreek. Daags voor kerst werd dit stuk tweemaal gespeeld in de Albert Heijn (Groote) zaal van het Zaantheater.

De regie was van Leo van Herk, Jean-Luc Vriend had de muzikale leiding en Henk Heijnen had het lichtontwerp voor deze voorstelling gemaakt. Net als met “Februari” bracht deze combinatie weer een prachtige voorstelling voort. De rol van gierigaard Scrooge werd gespeeld door Jeanot Zandvliet. Van theatergroep Assendelft speelde de volgende personen mee: Ellen Boot, Charles Witberg, Mark Kristel, Natasja Cordes en Pim Houthuijse. Ook Ayleen Boonstra die met ons het project Gek op toneel had gedaan speelde mee. Zij was echter niet de jongste ster, dat was Merel Boot (inderdaad de dochter van) in de rol van “Tiny Tim”. Zij mocht samen met Jeanot aan het einde van het stuk het overweldigende welverdiende applaus in ontvangst nemen.

23 november 2008: Agnes Richardson gecast voor Soap

Dag en NachtEdelsoap is een project voor Noord-Hollandse filmclubs, acteurs, filmers, schrijvers en verenigingen. In het project werken amateurfilmclubs uit verschillende gemeenten samen aan een soapprogramma. De premiere was zeer geslaagd met een groot festival op 23 november 2008 in de Philharmonie in Haarlem, waar de spelers in limousines werden voorgereden.

Agnes Richardson was gecast voor de soap “Dubbelleven” van gemeente Zaanstreek-Noord. Ze speelt de vrouwelijke hoofdrol in deze eenmalige soap van Video- en Filmclub Zaanstreek. Voor de product van deze Soap zijn een aantal draaidagen geweest. Agnes melde ons: “Het is ontzettend leuk om te doen, maar wel totaal anders dan een toneelstuk spelen!”.

In 2009 volgt nog een tournee langs alle deelnemende gemeenten. Houd de website van De Kunst in de gaten om te zien waar de soaps nog te zien zullen zijn.

7 september 2008: 5de Koogerpark "Dag en Nacht"

Dag en NachtDit jaar was het thema 'Dag en Nacht'. De uitvoeringen varieerde van Eskimo's die de ijzige kou verruilden voor een tropisch strand, tot relationele problemen tussen vader en dochter. Ook het schemergebied tussen droom en werkelijkheid werd subtiel belicht. Een opmerkelijke invalshoek was de creatieve invulling hoe de ziende mens omgaat met de blinde medemens en de bizarre link met de ziende mens die liever niets had willen zien."

De regen kwam met bakken uit de hemel vallen tegen de tijd dat de het publiek de uitvoeringen kon bewonderen. Vier groepen gaven er de voorkeur aan de locatie in het park te verruilen voor het overdekte podium. Alleen de groep van Marie-Claire Boonacker met de jeugdige Merel Boot wilde van geen wijken weten. Zij hielden vast aan hun plek aan het water. Het leverde een surrealistisch tafereel op met tientallen toeschouwers die onder een kleurig dak van paraplu's Charles Witberg & Merel Bootaandachtig de verrichtingen volgden van de spelers die zich in de stromende regen vol overgave stortten op hun voorstelling.

In een interview naderhand zei Merel Boot: 'Nerveus? Welnee, ik vind het helemaal niet eng om voor publiek op te treden." Charles Witberg melde “Een heerlijk gebeuren als je van improviseren houdt. Een uitgelezen manier om allerlei dingen uit te proberen." dat vond ook Marie-Claire Boonacker die haar regiedebuut in het park maakte. "Leuk om iets te bedenken met de spelers.”

8 & 13 Juni 2008: Ellen Vermeulen regisseert “Yvonne Numero Uno”

Ellen VermeulenHet stuk “Yvonne Numero Uno” is een stuk van Elke Geurts waar de hele familie van kon genieten. In het stuk wordt Yvonne, een doodgewoon meisje, gekoppeld aan de kroonprins. Wat een sprookje lijkt te zijn, blijkt echter een nachtemerrie, maar Yvonne weet op haar manier de koninklijke familie en de paparazzi te slim af te zijn en haar eigen geluk te vinden.

Het is gespeeld in Buurtcentrum A3, Buurtcentrum de Kaaik en in besloten verband op locatie bij scholen. De regie was gedaan door Ellen Vermeulen van PPG. Zij heeft van het stuk een prachtig plaatje gemaakt met heerlijk uitgespeelde rollen. De recensie was dan ook zeer lovend. Er werd gesproken van: "Een speelse, visueel aantrekkelijke voorstelling die vooral vermakelijk was en waarin de spelers sterk spel lieten zien, lekker overdreven maar binnen de grenzen".

Op locatie in A3

18 en 19 april 2008: Annette & Natasja

In dit weekend speelde Annette Brinkman bij PPG (waar zij ook lid is) en speelde Natasja Cordes een gastrol bij “De Kolk”.

Annette speelt bij PPGAnnette speelde in Dorpstheater Wormer. De voorstelling “Autobahn” is ontstaan uit improvisaties rond het door de schrijver ingebrachte thema en bestaat voor een groot deel uit teksten van de spelers zelf. Het ide was van Hans Kuper Natasja speelt bij De Kolkdie ook de eindtekst verzorgde. De regie was in handen van Tom Willems.

Natasja speelde in het stuk "Daar gaat de bruid" van toneelvereniging "De Kolk" dat met dit stuk hun 25 jarig jubileum vierde. Natasja speelde de bruid in deze van oorsprong Engelse Komedie “There goes the Bride” geschreven door Ray Cooney en John Chapman. De regie was in handen van Nathalie Spaans en het werd gespeeld in Poelenburcht.

24 Februari 2008: Op de theaterdag in het project "Gek op toneel"

Noah Blankennagel en Ayleen Boonstra lezen voor uit SharespeareEen aantal leden van Theatergroep Assendelft, namelijk Charles Witberg, Bianca Heijnis, Mark Kristel, Ellen Boot, Natasja Cordes en Pim Houthijsen, maakten samen met Noah Blankennagel, Maurice Blankennagel, Ayleen Boonstra en Annelies Reyne onder regie van Nynke Faber een prachtige korte voorstelling geïnspireerd op het werk van Shakespeare. Op de theaterdag van 24 februari in het Zaantheater werd deze voorstelling getoond aan publiek en de reacties waren super. Het was een voorstelling met werkelijk alles er op en er aan. En dit alles in de korte repetitieperiode van 6 weken! Het project heette niet voor niets”Gek op toneel!

1,2 en 14 februari 2008: “Gezind” Een indringende voorstelling

Het stuk speelt zich af tijdens de 80-jarige oorlog; plaats van handeling is de Zaanse Schans. De auteurs hebben nauwgezet historische bronnen bestudeerd over het verloop van de oorlog en de gevechtshandelingen die in de winter van het jaar 1574 nodig waren om de vijand op afstand te houden. Dat lukte en we danken er de extra vrije dag aan: Pinksterdrie. Maar wie was eigenlijk de vijand? En heiligt het doel inderdaad alle middelen?

Gezind is een toneelstuk van André Wolf en Marijke Karten. Dit stuk was geschreven kort voordat André Wolf kwam te overlijden. Ons was de eer toegekomen dit stuk voor de eerste keer te mogen spelen en Leo van Herk wilde deze uitdaging samen met ons aangaan. Onder zijn regie en met de inzet van iedereen is de voorstelling zeer bijzonder geworden en is met veel lof ontvangen.

Gespeeld onder meer in de Forbo Zaal van Zaantheater dankzij de subsidie van het NHCA. Gastrollen Marius Prein en Lucia Vermeulen van Falkland toneel uit Heilo. Marius was pas in de laatste paar weken aangehaakt na het wegvallen van Charles Witberg die door persoonlijke omstandigheden zijn rol moest teruggeven. Marius heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door in zo'n korte tijd deze grote rol zo overtuigend neer te zetten.

Op locatie in het Zaantheater

17 September 2007: "Buitenspel" op het 4de Koogerparkfestival

Guido Hagen heet de deelnemers welkomNoord-Hollands Centrum voor Amateurtheater – Regio Zaanstreek “ZCA” en Stichting Koogerpark organiseerde op zondag 2 september 2007 voor de vierde maal een toneelmanifestatie in het mooie Kooger Park te Koog a/d Zaan. Na “een prachtige dag” in 2004, “een doodgewone dag” in 2005 en “de laatste dag”in 2006 hadden zij dit jaar als thema gekozen: “Buitenspel”. Met behulp van improvisatie en onder leiding van proffesionele regisseurs werden in één dag een aantal prachtige korte voorstelling gemaakt en getoond aan het langslopende publiek. Er werkten weer veel mensen van verschillende verenigingen mee aan deze dag en het succes van vorige jaren werd dan ook voortgezet. Theatergroep Assendelft was ook dit jaar weer van de partij. We kijken alweer uit naar volgend jaar.

De fotos van deze dag zijn terug te vinden op de website van het Koogerpark: www.koogerpark.nl

14 november 2007: Workshop voor de kinderen van NSO de flamingo

Op dinsdagmiddag 1 mei is in samenwerking met jansje meijman een toneel workshop georganiseerd voor de NSO de flamingo. De NSO organiseerde een thema week over toneel en wij waren gevraagd om binnen hun programma mee te werken. Veel enthousiaste kinderen deden mee en hebben zich uitstekend vermaakt. Ter afsluiting hebben Johan Peetam, Bianca Heijnis, Natasja Cordes en Mark Kristel, een scene van het aankomende stuk "Zeven Drie Nul" gespeeld.

De kinderen van de NSO Flamingo

Naast de voorstelling van " Zeven Drie Nul" op 10 juni in Buurtcentrum A3 , is dit stuk ook gespeeld voor de kinderen van de basisschool "de Dorpsakker" in Assendelft (school zuid). Zo'n 300 kinderen hebben genoten van deze voorstelling.

18 mei 2007: Deelname aan het afstudeerproject van Nynke Faber

De spelers van Het level is een Ei Vijf spelers van verschillende Zaanse theatergroepen maken in de regie van Nynke Faber de zeer verassende en originele voorstelling “Het leven is een Ei” voor iedereen vanaf 7 jaar.

De voorstelling was een belevenis die al je zintuigen wakker schudde. Overal gebeurde iets of kwam iemand vandaan. Het was niet stil zitten op een stoel in het theater maar echt, letterlijk meegaan met het verhaal.

Nynke maakte deze voorstelling samen met Ellen Boot, Charles Witberg en Carmen Lammers van Theatergroep Assendelft, Lindy Seca van Morgana en Guido Hagen van WTG. Deze familievoorstelling was gebaseerd op het echte verhaal van Sneeuwwitje. Het verhaal was geïnspireerd op het boek “Zwart als inkt” van Wim Hofman. De voorstelling heeft veel succes gehad op 17, 18 en 19 mei in het Fijnhouttheater en op 17 juni in de Engelenbak.

4 mei 2007: Theatergroep Assendelft doet mee aan productie van Tegenlicht

De spelers van Februari Vier spelers van Theatergroep Assendelft, (Johan Peetam, Mark Kristel, Charles Witberg en Ellen boot), deden mee aan de muzikale productie van Tegenlicht over de Februaristaking in 1941: “Februari”, van Ruud van Ling. Regie: Leo van Herk. Muzikale leiding: Jean-Luc Vriend. Spel en zang: toneel­groep WTC, Theatergroep Assendelft, Krommenier Operette Vereniging en Koor Return. Deze voorstelling werd gegeven in de grote zaal van het Zaantheater.

De recensie in de krant vermeld: “Het was een mooie voor­stelling. Hartverwarmend, leuk en ontroerend. Indrukwekken­de toneelbeelden. Levendig spel. Aanstekelijke muziek. Goede samenzang. Fraai aange­kleed en belicht. Een opvoering die best herhaald mag worden, want deze productie leverde een goed gevoel op.”.

11 februari 2007: Deelname aan het eenatenfestival

De spelers van Bebaarde Feeks Op 10 en 11 februari was in het Zaantheater het 17e eenakterfestival, dit keer met alleen stukken van Peter Aten. Daarom ook het de naam eenatenfestival. Natuurlijk deed Theatergroep Assendelft ook mee. De spelers Martin Dekker, Charles Witberg, Jacob Petra, Mark Kristel, Agnes Richardson, Annette Brinkman, Ellen Boot, Natasja Cordes onder regie van Mieke Freijée brachten de voorstelling: “De bebaarde Feeks van Verreweg”.

De voorstelling was opvallend mede door de vormgeving, waarvan de grime een bijzonder onderdeel uitmaakte.

De Grime was verzorgd door studenten van het ROC. Al met al een zeer originele en verassende voorstelling.

14 november 2007: Optreden voor de bewoners van Festina Lente

Festina Lente werd getrakteerd met een optreden van Theatergroep Assendelft. Gezellige liedjes en stukjes cabaret werden uitgevoerd door: Mia Geuzebroek, Letty Bankersen, Bianca Lok en Johan Peetam. De bewoners hebben zich uitstekend vermaakt.

Dit optreden werd georganiseerd als dank voor het lenen van de praticabels voor verschillende voorstellingen.

18 en 30 Juni 2006: Voorstelling Assepoes op verschillende scholen

De spelers van Bebaarde Feeks De familievoorstelling “Assepoes” was een groot succes. De pers schreef: "van een sprankelende, heftige en flitsende familievoorstelling die boeide van begin tot eind".

De regie van deze voorstelling was in handen van Ellenoor Bakker die voor deze gelegenheid bij ons kwam regisseren. Agnes Bremer die als nieuw lid was binnengekomen nam gelijk de rol van regie assistent op zich en verzorgde tijdens de voorstellingen het geluid.

Theatergroep Assendelft speelde deze voorstelling driemaal voor het publiek maar ook driemaal voor leerlingen van verschillende basisscholen.

4 januari 2007: Voorstelling in het Zaantheater

De aankomende voorstelling “Niet doen, Sneeuwwitje”, van Anton Koolhaas onder regie van Leo van Herk zal in het Zaantheater in premiere gaan! We hebben uiteraard ook een voorstelling gepland in Assendelft en in Westknollendam. Wij hopen dan ook dat U allemaal komt kijken en dat we voor uitverkochte zalen zullen spelen. Het stuk wordt gespeeld door 15 spelers, een waar spectakel dat u absoluut niet mag missen.

De spelers van Niet doen Sneeuwwitje

17 September 2006: "De laatste dag" op het 3de Koogerparkfestival

Ellen Boot op de laatste dagTwintig acteurs en actrices van twaalf toneelverenigingen onder leiding van vijf regisseurs deden dit jaar mee aan het Koogerparkfestival met als thema “De laatste dag”. Onder hen waren veel leden van Theatergroep Assendelft. Het resultaat mocht er zijn en het publiek kon aan het einde van de dag genieten van de zeer vindingrijke improvisaties.

De website van het Koogerpark kunt u vinden op: www.koogerpark.nl

26 en 27 mei 2006: Deelname aan “De getemde Feeks”

TokodramaPim Houthuise heeft meegedaan aan de voorstelling van Tokodrama "De feeks getemd" onder regie van Bart van Heel in het "Cameleontheater" te Amsterdam.

Het stuk was een bewerking in 25 minuten van "The taming of the shrew" van William Shakespeare. Op 20 April was de premiere gespeeld in theater "De Engelenbak" te Amsterdam als onderdeel van het ACA Eenakterfestival Plus 2006.

5 en 19 maart 2006: deelname workshops theatersport

De workshop Theatersport georganiseerd door het NHCA/Zaanstreek werdt gehouden op op 5 maart in de Rabobankzaal van het het Zaantheateren op 19 maart in het Muztheater. Deelnemende leden vanuit onze vereniging waren: Natasja Cordes, Mark Kristel en Charles Witberg.

Tijdens deze workshops werdt er gewerkt met improvisatieregels, het vrijmaken van de fantasie en de opbouw van een verhaal. Er werdt ook kennisgemaakt met diverse spelvormen. De spelers leren om – zonder afspraken vooraf – ter plekke, al spelend een scène te verzinnen.

De workshops werden gegeven door Maartje van Amersfoort. Haar enthousiasme en kennis vanzaken maakten de workshops tot een groot succes.

29 maart 2006: Theatergroep Assendelft neemt afscheid van Tom Willems

Klik op collage voor vergrotingNa vijf jaar van goede samenwerking is eind maart dan toch het moment aangekomen waarop onze wegen scheiden. Zoals Tom aangaf: "Na vijf jaar bij Theatergroep Assendelft te hebben geregisseerd is het wel mooi geweest". We hebben in deze jaren veel met hem bereikt en kijken terug op vele mooie voorstellingen en andere activiteiten.

Ter gelegenheid van zijn afscheid was aansluitend op de nabespreking van "Drie in één" een afscheidsborrel georganiseerd. Tom was aangenaam verrast en had zelf ter gelegenheid een mooie afscheidsspeech gemaakt.

Naast enige geschenken was er voor Tom ook een collage gemaakt van de afgelopen jaren. Een afbeelding van de collage.staat hierboven.

12 februari 2006: Theatergroep op het 16de eenakterfestival

Op het 16de eenakterfestival in het het Zaantheater in Zaandam gaf Theatergroep Assendelft maar liefst twee voorstellingen. Jacob Petra trad op onder regie van Tom Willems met “Jezus de epiloog”, een prachtige neergezette monoloog waarin Jezus terugkijkt op zijn leven, geschreven door Daphne de Bruin. Charles Witberg en Annette Brinkman lieten het verhaal en de gedachtegang van een liefdespaar op een mooie en ontroerende manier zien in "De zure augurk" van door Janneke te Hoven onder regie van Pim Houthuyse. Beide voorstellingen zijn bijzonder goed ontvangen en hebben vele leuke reakties en complimentjes opgeleverd.

7 februari 2006: Theatergroep Assendelft verliest een goede vriend

Arend HagenbeekOp 7 februari jl. is de vaste lichtman van Theatergroep Assendelft, Arend Hagenbeek, overleden. Op maandag 13 februari heeft de crematieplechtigheid plaatsgevonden in het crematorium Westgaarde te Amsterdam. Goed was het om te zien dat er veel mensen namens Theatergroep Assendelft aanwezig waren. Carmen had een speech geschreven en droeg deze bij de kist voor. Daarna riep ze alle leden van Theatergroep Assendelft bij zich en hebben zij gezamenlijk rozenbladeren uitgestrooid over de kist.

Ellen Boot: "May heeft ooit gezegd dat ze een theatergroep zal gaan beginnen daarboven en dat ze al een hele goede speler heeft: William Peetam, maar nu krijgt ze er ook een top lichtman bij!

9 Oktober 2005: De dag van de op maat geschreven theatertekst

Theatergroep Assendelft is op zondag 9 oktober naar het Utrechts Centrum voor de Kunsten geweest om daar de presentatie te doen voor “de dag van de op maat geschreven theatertekst”, georganiseerd door "Theaterwerk NL" en HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Carmen en Ellen gaven onder regie van Tom Willems een preview van “Je sta vlak bij me”, waarvan de première op vrijdag 24 februari 2006 zal zijn. Dit stuk is een op maat geschreven tekst geschreven door twee schrijvers van de HKU. De samenwerking is tot stand gekomen op “De dag van de op maat geschreven theatertekst” vorig jaar.

4 September 2005: "Een doodgewone dag" in het Kooger Park

Op 4 September 2005 organiseerde Stichting Koogerpark in samenwerking met het Noord-Hollands Centrum voor Amateurtheater (afdeling Zaanstreek), de workshop “Een doodgewone dag”.

Een doodgewone dag in het KoogerparkHet was dit jaar de bedoeling dat voorstellingen vanuit improvisatie zouden ontstaan. Er werden met leden van verschillende Zaanse toneelverenigingen groepjes gevormd die onder regie van een regisseur werkten aan een korte voorstelling. Vervolgens werden deze voorstellingen aan het einde van de dag laten zien aan het publiek.

Op deze geslaagde dag was Theatergroep Assendelft met een opkomst van 4 leden vertegenwoordigd in 2 van de 4 stukken. Het publiek heeft kunnen genieten van de 4 stukken die elk 3 maal werden opgevoerd. Voor foto’s van dit evenement kunt u kijken op de website van het Koogerpark (kijk bij fotogallerie).

De website van het Koogerpark kunt u vinden op: www.koogerpark.nl

7, 8 en 10 Juli 2005: Erik opgevoerd voor 3 scholen

Het toneelstuk "Erik of het klein insectenboek", dat voor het publiek uitgevoerd werd op 10 juli, is ook bij drie basisscholen opgevoerd. In Westknollendam voor de "Theo Thijssen School" en in Assendelft voor "Kofschip" en “OSB Zuid” In totaal hebben bijna 1000 kinderen van de voorstelling genoten.

28 Mei 2005: Theatergroep Assendelft op Hoornse stadsfeesten

Op vrijdag 17 juni 2005 vinden er in Hoorn stadsfeesten plaats waar Theatergroep Assendelft optreedt met de éénakter “Een zure augurk”, gespeeld door Annete Brinkman en Charles Witberg, muzikale begeleiding Feico de Leeuw, regie van Pim Houthuijse.

Dit optreden is het resultaat van een op maat geschreven éénakter door een studente aan de Hogeschool van de Kunsten te Utrecht. Op zaterdag 2 oktober is Pim Houthuijse naar “De dag van de op maat geschreven theatertekst” geweest met een kort verhaal van Katherine Mansfield genaamd “Een Zure Augurk”. Deze schrijfster was een tijdgenote van Tsjechov en zij werd door hem geïnspireerd, wat men terugvindt in haar stijl van schrijven. Het verhaal gaat over een man en een vrouw, die jaren terug een liefdesverhouding met elkaar hebben gehad en elkaar onverwachts ontmoeten op hun vroegere liefdesnestje.

Janneke te Hoven uit Hoorn durfde de uitdaging aan verwerkte dit verhaal tot een éénakter. Hierbij heeft zij zoveel mogelijk de verhaallijn gevolgd, maar zitten er ook heel veel verassende en eigentijdse elementen in, die voor het publiek herkenbaar zullen zijn. De première zal op vrijdag 17 juni, om 20.30 uur op het kerkplein in het centrum van Hoorn plaatsvinden.

Hoornse stadsfeesten

24 Maart 2005: Bevestiging deelname werkweekend 2005 in Vaalbeek

Theatergroep Assendelft is geselecteerd voor het weekend “Voor en Na” op 10, 11 en 12 juni 2005 waar zowel Vlaamse als Nederlandse verenigingen aan mee mogen doen. Dit weekend wordt georganiseerd door de "Werkgroep theater Vlaanderen - Nederland" van "Theaterwerk NL" in samenwerking met de organisatie "Open Doek", amateur theater Vlaanderen.

In dit werkweekend is het thema gerelateerd aan de eerste fragmenten van de voorstelling. Hoe maak je een goede start? Hoe kun je het publiek verleiden? Hoe concentreer je de aandacht van het publiek? De getoonde beginfragmenten worden na vertoning besproken onder leiding van de deskundigen en vervolgens wordt er in workshops gewerkt op basis van het getoonde en besprokene.

Wij zullen meedoen met het stuk dat speciaal voor ons is geschreven n.a.v. “De dag van de op maat geschreven theatertekst”. Carmen, Ellen, Pim, Charles en Mark zullen met regisseur Tom Willems onze vereniging vertegenwoordigen.

Theaterwerk NL, werkgroep Theater VlaanderenOPENDOEK, amateur theater Vlaanderen

23, 25 en 26 februari 2005: Voorstelling “Hoop” groot succes

Theatergroep Assendelft heeft op 23 februari in dorpshuis “De Noorddam” te Westknollendam en op 25 en 26 februari in Buurtcentrum A3 te Assendelft de voorstelling “Hoop” opgevoerd. De groep maakte een eigen bewerking van het originele toneelstuk "Op Hoop van Zegen" van Herman Heijermans.

Aan de hand van thema’s uit deze klassieker hebben spelers: Mia Geuzebroek, Annette Brinkman, Joke Schipper, Jacob Petra, Charles Witberg, Martin Dekker, Mark Kristel en regisseur Tom Willems een nieuw stuk gemaakt over schuld, verantwoordelijkheid, wachten, hoop en wanhoop en over de worsteling van de mens met zichzelf, zijn omgeving en het leven.

De voorstelling was en groot succes. Enkele reacties:

  • "Hoop" was het aanzien zeker waard. De spelers toonden veel inzet, waren uiterst geconcentreerd en hielden de spanning goed vast. Regisseur Tom Willems heeft met zijn aanpak gezorgd voor een frisse bries in de zeilen van "Op hoop van zegen"- uit het Noordhollands Dagblad
  • Wat "Hoop" in elk geval opleverde was theater. Er gebeurde iets. De voorstelling was nooit saai. Ik heb ook bewondering voor de spelers, die deze speelstijl toch goed over het voetlicht weten te brengen en zich naar de ideeen van de regisseur kunnen voegen. Een groot compliment waard. - bestuurslid NHCA/ZCA
  • De voorstelling “Hoop” was een geweldige opvoering. Ik vond het bewonderenswaardig zo als alle spelers zich konden inleven in de och wel beklemmende situatie’s, de stiltes die er genomen werden spraken van durf. Alles aan de voorstelling was functioneel: de muziek, film, licht en de kostumering, geweldig en dat alles met zo weinig middelen. Bedankt voor deze avond en nogmaals…Proficiat! - een toeschouwer
30 Januari 2005: May Smaling ontvangt Arlecchino in postuum

wethouder Judith Schouten en Carmen LammersTijdens de Zaanse Theaterdag is de Arlecchino uitgereikt in postuum aan May Smaling. Deze toneelprijs wordt door het NHCA ZCA jaarlijks toegekend aan een persoon groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het amateurtheater. De prijs werd uitgereikt door wethouder Judith Schouten en in ontvangst genomen door haar dochter Carmen Lammers.

May Smaling was een heel bijzondere vrouw. Met een enorm charisma en enorm veel energie. Ze heeft veel voor ons bereikt en er vaak ook hard voor gevochten. Toneel was haar leven en ze is hier dan ook tot aan de laatste dagen van haar leven mee bezig geweest. Het was dan ook May die ervoor gezorgd heeft dat Theatergroep Assendelft er kwam. De kracht van May stroomt bij ons door de aderen. Zij is nog steeds onze inspriatiebron en we zullen er met heel ons hart en ziel wat van gaan maken.

May, je verdient de Arlecchino in alle opzichten en wij zijn trots op je!

30 Januari 2005: Zaanse Theaterdag

Op de Zaanse Theaterdag hebben verschillende leden meegedaan met de workshops. Tevens hebben Ellen Boot en Carmen Lammers een voorproefje laten zien dat door de aankomende toneelschrijvers Florian van Kuijk en Jelmer Soes op maat voor hun is geschreven. Dit stuk wordt geregisseerd door Tom Willems en zal in zijn geheel uitgevoerd worden later dit jaar.

19, 20 en 21 November 2004: Werkweekend Eenakters, Baarlo

Klik hier voor de Collage Foto van BaarloIn het weekend van 19 t/m 21 November heeft theatergroep Assendelft deelgenomen aan het "Werkweekend Eenakters" in Kasteel de Berckt te Baarlo. Dit weekend was georganiseerd door de "Werkgroep theater Vlaanderen - Nederland" van "Theaterwerk NL" in samenwerking met de organisatie "Open Doek", amateur theater Vlaanderen.

Het werkweekend begeleid door theaterdeskundigen Benno van Leer (Nederland) en Ariadne van den Brande (Vlaanderen). De deelnemende verenigingen waren: Theatercollectief "TIST!" Mechelen met een vrije bewerking van "Ward Comblez" van Josse de Pauw, Theatergroep Assendelft, Toneelgroep "Drie maal plankenkoorts" Roosendaal met een eigen geschreven stuk "Zand erover" en Toneelgroep "ZVT" Zaandam met "Welwezen" van Peter van Straaten.

Wij hebben daar vrijdag avond het stuk "In een haven" van Hugo Claus vertoond en hebben dit zaterdag onder begeleiding van Ariadne van een traditioneel stuk geheel omgevormd tot een theatervoorstelling met meer diepgang in de personages en een breder inzicht in het achterliggende verhaal. We zijn erg enthousiast over het resultaat en willen dit dan ook verder vorm gaan geven en in het najaar van 2005 nogmaals vertonen. Het weekend was erg leerzaam, maar vooral ook erg gezellig.

Theaterwerk NL, werkgroep Theater VlaanderenOPENDOEK, amateur theater VlaanderenKasteel de Berckt te Baarlo

10 November 2004: Openbare repetitie bij Theatergroep Assendelft

Vooruitlopend op de repetities van het aankomende stuk (bewerking van "Op hoop van Zegen", Februari 2005) is er door Tom Willems een speltraining georganiseerd.

Na ons bezoek aan Artis hebben de spelers in de afgelopen weken hun dier vorm gegeven en deze vervolgens omgezet in een personage. Vanuit deze basis heeft iedere speler een eigen scène uitgewerkt. Deze scènes kunt U op woensdagavond 10 november tijdens een openbare repetitie komen bekijken. De toegang is gratis. Aanvang 20.30 uur in Buurtcentrum A3 in Assendelft.

Deze speltraining is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun uit het kwaliteitsfonds, die het subsidiefonds Zaanstad heeft verstrekt.

2 Oktober 2004: De dag van de op maat geschreven theatertekst

Theatergroep Assendelft is op zaterdag 2 oktober naar Janskerkhof 18 in Utrecht geweest om daar mee te doen aan “de dag van de op maat geschreven theatertekst”, georganiseerd door "Theaterwerk NL en HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Doel van de dag was dat dramaschrijvers (studenten en afgestudeerden van de schrijfopleiding) in contact te brengen met theatermakers (regisseurs, verenigingen, jeugdtheaterscholen, theaterwerkplaatsen, etc.) Tijdens deze dag namen de schrijvers en de theatergroepen om de beurt plaats achter een marktkraam en probeerden zij op basis van hun verlangens en wensen te komen tot een tekst die op het 'lijf' is geschreven.

Carmen Lammers, Ellen Boot en Tom Willems hebben contact gelegd met twee enthousiaste studenten, Jelmer Soes en Florian van Kuijk, die het wel zien zitten om voor Theatergroep Assendelft een speciaal op maat geschreven eenakters te ontwikkelen. Inmiddels is de eerste bijeenkomst al geweest en gaat de groep vanaf december hard aan de slag om dit verder vorm te geven. Op de theaterdag van 30 januari 2005, zal er een voorproefje getoond worden en het is de bedoeling dat het in oktober 2005 tezamen met andere eenakters getoond wordt.

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

12 September 2004: ATG Taveno op "Een prachtige dag" in het Kooger Park

Op 12 September 2004 organiseerde Stichting Koogerpark in samenwerking met het Noord-Hollands Centrum voor Amateurtheater (afdeling Zaanstreek), de workshop “Een Prachtige Dag”.

Vijf toneelschrijvers (Andre Wolf, Marijke Karten, Rick Dros, Peter Aten en Richard Kok) schreven in opdracht vijf éénakters van maximaal 20 minuten, waarbij zij zich lieten inspireren door het Koogerpark zelf. Vijf regisseurs (Bart van Heel, Peter van Roermund, Rick Dros, Rob Sipma en Sonja Heling) kregen amateurtoneelspelers, afkomstig uit Zaanse toneelverenigingen, die op de dag zelf middels een workshop het stuk voorbereiden. Meer dan 20 spelers (afkomstig uit de volgende verenigingen: WTG, PPG Paletkwartet, ATV Ontwaakt, ATG Taveno, Kleurrijk Zuid, De Kolk en Piccolotheater) presenteerde vanaf 16.00 uur het resultaat aan het publiek.

Op deze geslaagde dag was Theatergroep Assendelft (ATG Taveno) met een ruime opkomst van 7 leden vertegenwoordigd in 4 van de 5 stukken. Ondanks de sterke wind heeft het publiek kunnen genieten van de 5 stukken die elk 3 maal werden opgevoerd. Voor fotos van dit evenement kunt U kijken op de website van het Koogerpark. (kijk bij actueel)

De website van het Koogerpark kunt vinden op: www.koogerpark.nl

5 September 2004: Speltraining in Artis

In voorbereiding op de repetitie van (een bewerking op) "Op hoop van Zegen" dat in Februari 2005 uitgevoerd zal worden, heeft onze regisseur Tom Willems een speltraining georganiseerd. De spelers die aan dit stuk mee gaan doen zullen hier verplicht aan deelnemen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid geboden om andere leden van de vereniging hieraan deel te laten nemen. De speltraining is verdeeld over een aantal weken en wordt op de repetitie avond gegeven. (In de maand September op donderdagavond en in de maand oktober op woensdagavond.

Als onderdeel van de speltraining zijn we op Zondag 5 September met de groep naar Artis (Amsterdam) gegaan om daar ieder een dier te observeren. Het gedrag en uitstraling van het dier zal in het verloop van de speltraining voor de spelers een basis zijn om hun personage op verder te bouwen.

Voor meer informatie over Artis kunt u de website bezoeken: www.artis.nl

13 Augustus 2004: Bevestiging deelname eenakterwerkweekend 2004 in Baarlo

In november is er een eenakterfestival in Baarlo Limburg, waar zowel Vlaamse als Nederlandse verenigingen aan mee mogen doen. Wij hebben ons ook ingeschreven met het stuk "In een haven" van Hugo Claus. Inmiddels is onze deelname bevestigd en zullen Carmen, Ellen, Charles en Mark onder de Regie van Pim Houthuyse deze eenakter gaan spelen.

Deze eenakter zal tevens in oktober in Assendelft en Westknollendam uitgevoerd gaan worden.

20 Juni 2004: ATG Taveno wint 2 de prijs op de Zaanse Cultuurmarkt

Op de Zaanse cultuurmarkt 2004 heeft ATG Taveno de tweede prijs gewonnen met de uitvoering van "De Wachtkamer". Een eenakter geschreven door Freek de Jonge en geregisseerd door Tom Willems.

Dit was een van de 6 eenakters die werden gedaan, allen met een relatie naar de Zaanstreek. De stukken waren van te voren bepaald en daarna verdeeld over de deelnemende verenigingen. De spelers waren Jacob, Annette en Mia.

10 en 11 Juni 2004: Sneeuwwitje uitgevoerd op 2 scholen

Het toneelstuk "Sneeuwwitje en de zeven dwergen", dat voor het publiek uitgevoerd wordt op 6, 10 en 13 juni, is de afgelopen week bij twee basisscholen opgevoerd. In Westknollendam voor de "Theo Thijssen School" en in Koog a/d Zaan voor "De Piramide".

Donderdag 10 Juni in westknollendam en op vrijdag 11 Juni in Koog aan de Zaan. In totaal hebben ruim 300 kinderen van de voorstelling genoten.

30 Mei 2004: Radio uitzending Zaanradio

Op zondag 30 mei van 11.00 tot 12.00 zijn Natasja, Mark en Carmen te horen in de radio-uitzending van Zaanradio. Het zal gaan over de uitvoering van "Sneeuwwitje", het toneelstuk dat we in het voorjaar van 2004 op diverse locaties uitgevoerd zal worden .

De ether frequentie van Zaanradio is: 107.1 FM (regio zaanstad). Ook te ontvangen op de kabel op 103.3 FM (Zaanstad) en 89.0 FM (Wormerland)

Voor meer informatie over Zaanradio kunt u de website bezoeken: www.zaanradio.nl

6 Mei 2004: Algemene Leden Vergadering ATG Taveno

Op de jaarvergadering van ATG Taveno van 6 Mei is goedkeuring gegeven voor het starten van een nieuw initiatief onder de naam "Theatergroep Assendelft". Onder deze naam willen we de aktiviteiten van de vereniging verder uitbreiden, waarbij zowel hedendaags theater als ook de traditionele manier van spelen aan bod zullen komen. Hierbij kunnen we meerdere projecten / stukken naast elkaar laten lopen, waardoor meer spelers aktief deel kunnen nemen en we ook meerdere uitvoeringen per seizoen kunnen realiseren. Ook zullen we op meerdere lokaties gaan repeteren en dezelfde stukken op meerdere lokaties gaan uitvoeren.

Tevens heeft op de jaarvergadering een bestuurswisseling plaatsgevonden. Door het overlijden van May Smaling was de positie voor voorzitter vacant. Voor deze is Ellen Boot verkozen als nieuwe voorzitter. Tevens was door het jaarlijkse wisselschema Anneke Dekker aftredend. Zij was herkiesbaar, maar in haar plaats is Bianca Lok verkozen. We danken Anneke Dekker voor haar vele jaren inzet voor de vereniging.

Andere besluiten van de vergadering en gerelateerde jaarstukken zullen in de notulen van deze jaarvergadering verwerkt worden en ter beschikking gesteld worden aan onze leden

25 Maart 2004: May is niet meer

Na op 21 maart 2003 gelukkig getrouwd te zijn met Michaël Beekman, is May op 25 maart 2004 na een lange periode van ziekte overleden. Ze is op 30 maart gecremeerd te Driehuis-Westerveld. Velen waren gekomen om hun laatste respect te tonen voor deze geweldige vrouw.

Theater en toneelspelen was als een rode draad met het leven van May verweven. Haar veelzijdigheid en creativiteit was terug te vinden in alles wat ze gedaan heeft. Of het nu was in de rol van voorzitter van de vereniging, als toneel speler, regie assistente of als steun en toeverlaat. May was altijd een drijvende kracht in het geheel en een baken voor diegene die daar behoefte aan had. Ze deed dit vol energie, liefde, plezier en toewijding. Op deze wijze heeft ze veel bereikt en daar zijn we haar dankbaar voor.

Naast haar aktiviteiten voor ATG Taveno was May ook aktief bij andere theater projecten, zoals bij de jongerentheatergroep StyX (samenwerkingsproject tussen Stichting de Kunst, Fluxus; centrum voor amateurkunst Zaandam, ZCA en het Zaantheater). De premiere van "T & C" door Styx op vrijdag 27 Maart was dan ook opgedragen aan May en werd door de spelers afgesloten met een ontroerend gedicht voor May dat was opgesteld door de spelers zelf.

12 Maart 2003: Aankondiging Sneeuwwitje

ATG TAVENO speelt

Sneeuwwitje en de zeven dwergen
in een bewerking van
Jules Deelder

Op zondag middag 6 en 13 Juni
Locatie: Buurtcentrum A3 (Dorpsstraat 386, Assendelft)
Aanvang: 14:00 (Zaal open vanaf 13:30)

Op donderdag avond 10 Juni
Locatie: dorpshuis “De Noorddam” in Westknollendam (Piet Kuiperlaan 2, Wormerveer)
Aanvang: 19:00 (Zaal open vanaf 18:30)

Regie: Tom Willems
Produktie: May Smaling

Het aloude sprookje over Sneeuwwitje werd door Jules Deelder op een verrassende wijze bewerkt voor het theater. Deelder houdt zich aan het originele verhaal, maar de bewoordingen zijn totaal anders. Er zitten een hoop belachelijke dingen in. Veel humor, schunnige opmerkingen en grappen kenmerken de tekst. De boze koningin heeft een levend spiegelbeeld en alle dwergen hebben een sterk overdreven eigenschap. Neem bijvoorbeeld Stinker die kickt op alles wat vies is. Het kan hem niet vies genoeg zijn. Of neem Suffie, een echte muts van een dwerg. Zo hebben we ook nog Hakkel die over een zin van tien woorden ongeveer twee minuten doet. En natuurlijk Kwakkel die altijd en eeuwig verkouden blijkt te zijn. Een belangrijk element is de spiegel. Dit exemplaar heeft nogal een eigen mening en vindt het leuk dat de koningin niet meer de mooiste is. Geen 'spiegeltje aan de wand', maar meer een 'spiegeltje bijdehand' dus.

Jules Deelder, schrijver van het stuk, heeft meerdere kwaliteiten. Zo werd hij bekend als muzikant en dichter en maakte hij een televisieprogramma. Ook in het theater is hij niet weg te denken, zowel op de planken als achter de schermen en als tekstschrijver. Dit jaar wordt hij al weer 60 jaar. Het script van Sneeuwwitje maakte hij voor jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Hij had wel een eis: de hoofdrol moest gespeeld worden door een donker meisje. Bij ons is de rol toebedeeld aan een blanke dame. Naast toneel zitten er ook zang- en danselementen in. Van een musical is geen sprake, maar van een eigentijdse familievoorstelling.

Wilt u onze voorstelling komen aanschouwen? U kunt kaarten voor A3 reserveren, via telefoon nummer 075 – 6873111. De kaarten kunnen niet eerder dan 1 week van tevoren gereserveerd worden. Kaarten voor dorpshuis “De Noorddam” worden verkocht aan de zaal. De kaarten kosten €4,00 voor kinderen en €6,00 voor volwassenen. De kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang. verkrijgbaar.

8 februari 2004: ATG Taveno op het Zaans eenakterfestival 2004

ATG Taveno neemt deel aan het Zaanse eenakterfestival met het toneel stuk "Handen", een stuk van Roel Twijnstra geregisseerd door Johan Peetam en gespeeld door, Carmen, Bianca en Martin Bakker. Te zien op 8 Februarie in de Forbo-Krommenie zaal van het het Zaantheater.

Handen spelen bij “De Ontmoeting” meestal een grote rol. Vele ontmoetingen worden begonnen en weer afgesloten met het geven van een hand. Daaruit spreekt dan ook meteen bepaalde informatie. Is het: een warme hand, een koude hand, een kleffe hand, een vaste hand, met zachte hand, met harde hand en ga zo maar door. Handen zijn dus van grote betekenis. Maar wat nu als je het niet meer in de hand hebt? Als handen plotseling een eigen leven gaan leiden. Dan loopt het dus echt uit de hand en ontmoeten we de raarste dingen.

12 September 2003: Aankondiging Noorder Kwartier

ATG TAVENO speelt in het weekend van 14,15 en 21,22 November

Het Noorderkwartier
van
Alex van Warmerdam
(Max. 50 plaatsen per voorstelling)

Locatie: Buurtcentrum A3 (Dorpsstraat 386, Assendelft)
Aanvang: Vrijdag en Zaterdag om 20:30 (Zaal open vanaf 20:00)
Regie: Tom Willems
Produktie: May Smaling

Het stuk handelt over een gezin met 1 kind (Faas) dat door zijn ouders (Martha en Kloos) zeer beschermt wordt opgevoed. Faas is inmiddels over de 40 en verlangt er naar om naar buiten te kunnen en de wereld te verkennen, maar de enige wereld die hij te zien krijgt is die door het raam bij zijn ouders thuis. Hij verlangt naar vrijheid en in zijn fantasie vormt hij zijn eigen wereld. Hij zet alles op alles om deze te kunnen ervaren.

Alex van Warmerdam is acteur, filmmaker, theatermaker, decorontwerper en schilder. Hij staat er om bekend de Nederlandse samenleving en haar hoeksteen met ironie, humoristische dialogen en surrealistische verhaalelementen in beeld te brengen.

Wilt u onze voorstelling komen aanschouwen? U kunt kaarten reserveren bij A3, via telefoon nummer 075 – 66873111. De kaarten kosten 8 EUR per kaart en kunnen niet eerder dan 1 week van tevoren gereserveerd worden.

15 April 2003: Aankondiging Victor en Ik

ATG TAVENO speelt op Zondag 18 Mei
 
Victor en Ik
Van
Theater Artimus

Locatie: Buurtcentrum A3 (Dorpsstraat 386, Assendelft)
Aanvang: Zondag 18 mei twee voorstellingen, 14:00 en 16:00
Regie: Tom Willems
Produktie: May Smaling

Het is een stuk afkomstig van Theater Artimus dat zich specialiseert in toneel voor een jeugdig publiek. Recentelijk zijn ze zelf door heel Nederland gegaan met hun voorstelling van 'De 3 Musketiers'. 'Victor & Ik' is een vermakelijk stuk over een gezin met 3 kinderen waarvan de ouders veelal voor werk weg zijn en de kinderen op zichzelf zijn aangewezen. Ze raken bevriend met een meisje dat een levendige fantasie heeft en die hun wereldje tot leven brengt. Ze heeft het ook een broertje Victor, maar hij is een beetje een mysterie, eentje dat zich in de loop van het verhaal verder openbaart. Een intrigerend verhaal waarin deze kinderen vanuit hun eigen belevingswereld, elkaar en zichzelf beter leren kennen.

Kaarten zijn verkrijgbaar: 4 EUR Kinderen / 6 EUR Volwassenen.
Deze kaarten zijn te reserveren bij A3 via telefoon nummer 075 - 66873111